среда, 15 апреля 2009 г.

Стартував перший спільний із Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) масштабний проект в дорожній галузі

7 квітня 2009 року Радою Директорів Світового банку прийнято позитивне рішення про підписання Угоди про позику.
Відповідно до Стратегії співробітництва з Міжнародним банком реконструкції та розвитку на 2008-2011 роки, в Україні готується проект, завдяки якому автомобільна дорога М-03 Київ-Харків-Довжанський на ділянці від
м. Бориспіль (км 44+500) до м. Лубни (км 191+400) буде приведена до європейського рівня.

Зазначена дорога є однією із найважливіших магістральних доріг України, що збігається з національним транспортним коридором Європа – Азія, а також входить до переліку об’єктів, що готуються до проведення в Україні чемпіонату з футболу Євро–2012.


Обсяг кредитних ресурсів для реалізації проекту становитиме 400 млн. дол. США, термін кредитування 30 років (за ставкою LIBOR + змінний спред). Проект складається з трьох компонентів, серед яких:
виконання капітального ремонту дороги (298,5 млн. дол. США);
покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг загального користування на аварійно-небезпечних ділянках і місцях концентрації ДТП (100 млн. дол. США);
розвиток кадрового та інституційного потенціалу (1,5млн. дол. США).
Це перший спільний із МБРР масштабний проект в дорожній галузі.
Прийняття позитивного рішення такою визнаною у світі міжнародною організацією, як МБРР, є добрим сигналом для потенційних інвесторів, готових працювати в Україні і свідчить про підтримку з боку міжнародних фінансових організацій України навіть в умовах фінансової кризи.

ДОВІДКА
26-27 лютого 2009 року між делегацією України, утвореною відповідно до Указу Президента України від 19.12.2008 № 1187/2008, та представниками МБРР (або Світового банку) відбулися перемовини щодо укладення Угоди про позику (Проект покращення автомобільних доріг та безпеки руху) між Україною та МБРР.
За результатами переговорів підписано протокол та парафовано Угоду про позику. Окрім цього, обговорено та погоджено інші документи, які стосуються Угоди про позику, а саме – Проектної угоди, яка має бути підписана між Укравтодором та МБРР, і планів та посібників МБРР.

Комментариев нет:

Отправить комментарий